Personeelstekort zou zorgen voor minder milieucontroles

NOS en Omroep Gelderland brachten gisteren het nieuws naar buiten dat het omgevingsdiensten niet lukt om voldoende milieucontroles uit te voeren. Dit vooral vanwege te weinig personeel bij de omgevingsdiensten. Deze conclusie trekken de omroepen naar aanleiding van een analyse van de jaarstukken van de omgevingsdiensten.

Onze aanpak

Ook voor onze omgevingsdienst geldt dat het soms lastig is om aan personeel te komen. We moeten met minder mensen hetzelfde aantal milieucontroles uitvoeren en dat is niet altijd even makkelijk. Mede daarom zijn we gaan kijken hoe we efficiënter kunnen werken met de ontwikkeling van een toonaangevend risicomodel tot resultaat. Het risicomodel prioritering milieutoezicht laat zien waar een controle naar verwachting het meest effect heeft en waar onze toezichtcapaciteit dus het beste ingezet kan worden. Een innovatieve en effectieve ontwikkeling op het gebied van toezicht houden.

We vinden het belangrijk dat we onze informatievoorziening goed op orde hebben en dat we daardoor ons steentje bijdragen aan een gezonde leefomgeving.’

Henk-Jan Baakman, directeur Omgevingsdienst de Vallei

Kennis

Daarnaast zorgen we ervoor dat alle medewerkers goed opgeleid zijn. Zo kunnen onze collega’s bij de ODNL Academie van Omgevingsdienst NL aankloppen voor bijscholing of een volledige opleiding. Toekomstige medewerkers proberen we te bereiken door een landelijke en regionale arbeidsmarktcampagne. Hierin laten we zien wat voor fijne en impactvolle werkgever wij zijn.

Neem gerust contact op

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Zo ook in de agrarische sector. In ons werkgebied zitten veel agrariërs en daar verwachten we steeds meer werk voor. Wil jij je inzetten voor een gezonde en veilige leefomgeving? Bekijk hier onze vacatures.