Kijkje in de keuken: visitatie bij ODNZKG

Esther Lucas, manager Ontwikkeling en Bedrijfsvoering, maakte afgelopen week deel uit van de visitatiegroep die Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) bezocht.

Doel van visitaties

Visitaties zijn bedoeld om de kwaliteit van omgevingsdiensten te beoordelen en te verbeteren. Ze bieden een waardevolle kans om van elkaar te leren door bij elkaar in de keuken te kijken.

Complimenten en samenwerking

Een bijzonder moment tijdens het bezoek was het compliment dat OddV kreeg voor het gebruik van hun risicomodel-dashboard. Esther merkt op: “Het geeft vertrouwen en laat zien dat delen van informatie en ervaringen onze samenwerking versterkt.”

Een waardevolle ervaring

Esther kijkt terug op een leerzame periode: “Het zijn interessante dagen geweest. De gemengde groep zorgt voor een rijke uitwisseling van kennis en inzichten. Tijdens de visitaties staan we stil bij elkaars werkwijze en kunnen we leren van de feedback. Het is een soort spiegel: je kijkt naar een andere omgevingsdienst, maar reflecteert tegelijkertijd ook op je eigen organisatie.”

Gedeeld vertrouwen en open sfeer

Wat de visitatie extra waardevol maakt, is de open sfeer en het wederzijdse vertrouwen. “We lopen allemaal tegen soortgelijke uitdagingen aan, ook al zijn onze gebieden heel anders,” zegt Esther. “Het is fijn om te merken dat we als omgevingsdiensten samen sterker staan en dat we deze kennisdeling voortzetten.”

Wil je meer weten?

Meer informatie over visitaties van omgevingsdiensten is op de website van Omgevingsdienst NL te vinden.